Εκδοση Αδειών Εκτέλεσης Εργου υδροληψίας

Το γραφείο μας αναλαμβάνει όλες τις διαδικασίες που απαιτούνται για την έκδοση άδειας εκτέλεσης έργου γεώτρησης και της άδειας χρήσης νερού, που ακολουθεί το έργο. Συμπληρώνεται ο φάκελος με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, εκπονείται η γεωλογική και περιβαλλοντική έκθεση όπου απαιτείται, και κατατίθεται ο φάκελος στην αρμόδια υπηρεσία της εκάστοτε Περιφέρειας ή ΟΤΑ. Ακολουθεί η επιβαλλόμενη αυτοψία στο χώρο του έργου, και στη συνέχεια ο φάκελος με την εισήγηση προωθείται στην Δ/νση Υδάτων της εκάστοτε Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Παρακολουθούμε και εκεί την πορεία του φακέλου και διενεργούμε αυτοψία στο χώρο του έργου, αν χρειαστεί. Η όλη διαδικασία από την αίτηση ως την έκδοση της άδειας εκτέλεσης διαρκεί περίπου από 2 – 5 μήνες, ενώ η άδεια για την εκτέλεση του έργου ισχύει για 6 μήνες από την έκδοσή της, με δικαίωμα παράτασης για άλλους έξι μήνες.

Με την έκδοση της άδειας εκτέλεσης έργου ακολουθεί η κατασκευή της γεώτρησης, σύμφωνα με τις προδιαγραφές της άδειας, και η άντλησή της.

Αφού γίνει χημική ανάλυση του νερού, καταθέτουμε τομή γεώτρησης και τεχνικά στοιχεία της γεώτρησης για την κατασκευή και την άντλησή της, με σκοπό την έκδοση της άδειας χρήσης νερού.

Την άδεια χρήσης νερού ακολουθεί η ηλεκτροδότηση της γεώτρησης, όπου αυτό αιτείται.